Powerwalking

Powerwalking

'Niet iedereen kan hardlopen, maar iedereen kan wel powerwalken'

Bewegen is gezond voor je lijf en hoofd. We weten het allemaal, maar toch komt het er vaak niet van. De stap om een sportschool te bezoeken of de hardloopschoenen aan te trekken, is vaak te groot of we voelen ons hier niet prettig bij. In dat geval kan powerwalking een uitkomst voor je zijn.

Powerwalking is conditioneel lopen in een tempo van zo'n 6 à 7 kilometer per uur, afgewisseld met spierversterkende oefeningen voor het hele lijf. Powerwalking is geen hardlopen, maar een natuurlijk vorm van bewegen met weinig weerstand. Daardoor is de kans op blessures minimaal. Tijdens de powerwalktraining gaan we in groepsverband heerlijk een uur de buitenlucht in, waarbij we werken aan onze kracht en conditie. Het calorieverbruik kan hierbij oplopen tot wel 500 calorieën per uur. Dit staat gelijk aan hardlopen in een normaal tempo. Daarnaast is powerwalking een effectieve manier van bewegen om vet te verbranden en gewicht te verliezen, omdat je sport in de 'juiste' hartslagzone. Dit is namelijk net boven 50% van je maximale hartslag: een gouden regel in de sportbewegingsleer. Kortom, een doeltreffende, natuurlijke en laagdrempelige bewegingsvorm om aan je gezondheid, gewicht en energie-niveau te werken.

Powerwalking is een initiatief van artsen, diëtisten, fysiotherapeuten, loop- en personal trainers. Geen hype, die te zwaar, onnatuurlijk en blessuregevoelig is. Het is de meest natuurlijke vorm van voortbewegen, die goed vol te houden is voor alle leeftijden en voor langere tijd.

Sinds april 2018 ben ik gediplomeerd powerwalk-instructrice en geef ik de volgende trainingen in Gaanderen:

elke maandag van 19 tot 20 uur

elke woensdag van 9 tot 10 uur

elke vrijdag van 9 tot 10 uur

vanaf zaterdag 5 september mini-cursus 'Start tot Powerwalk'; 9.30 tot 10.30 uur (3x)

elk kwartaal Powerwalking XL (op zondag van 10 tot 11.30 voor zowel leden als niet leden).

Een proefles meedoen is altijd gratis en er kan op ieder moment ingestroomd worden. We verzamelen bij mijn praktijk aan de Van Damstraat.

Meer dan sportieve kleding, flexibele sportschoenen en een portie goede zin heb je niet nodig. Wil je na de gratis en vrijblijvende proefles aan de powerwalk-trainingen deelnemen, dan kun je gebruik maken van een strippenkaart voor 10 lessen (1x per week) of 20 lessen (2x per week). De geldigheidsduur is 3 maanden, zodat je nog voldoende gelegenheid hebt om een gemiste les/lessen, zonder extra kosten, op een later tijdstip in te halen. Blijkt deze strippenkaart voor jou niet handig of haalbaar te zijn, dan kun je voor €5,- extra een strippenkaart kopen met een geldigheidsduur van 4 maanden.

Vastgestelde vakanties tot en met 1 januari 2021:

maandag 27 juli t/m vrijdag 21 augustus

maandag 21 december t/m vrijdag 25 december (+ vrijdag 1 januari)

Tijdens vakanties zullen er geen powerwalk-trainingen plaatsvinden. Uiteraard vallen deze periodes buiten de geldigheid van jouw strippenkaart.

 

 

 

 

                                                                                                                            


*** ELK KWARTAAL: POWERWALKING XL ***

WAT: Powerwalking XL
WANNEER: 4x per jaar op een zondag van 10 tot 11.30 uur
WAAR: Praktijk Door Fredie, Van Damstraat 15, Gaanderen
LESINHOUD: conditie, kracht, buitenlucht en gezelligheid
VOOR WIE: zowel leden als niet leden
KOSTEN: € 8,- voor leden; € 10,- voor niet leden, inclusief koffie/thee en wat lekkers

We starten de zondag sportief door in groepsverband te gaan werken aan onze conditie en kracht. Heerlijk de buitenlucht in en al bewegend genieten van een mooie route en een effectieve training. Deze les is net iets langer en intensiever dan de reguliere powerwalk-les, waarbij we op intervalbasis gaan lopen in een stevig tempo van zo'n 6,5 / 7 km per uur. Onderweg maken we verschillende stops om de spieren van onze armen, benen, buik en rug te versterken. Na de cooling-down staat er een welverdiende kop koffie of thee met wat lekkers klaar.

Voor deze les geldt de powerwalk-strippenkaart niet. Er mag bij aanvang van de les contant betaald worden.

Zin om mee te doen? Meld je dan aan via het contactformulier op deze website. Een mail, whatsapp, telefoontje of aanmelden tijdens de les kan uiteraard ook. 


MINI-CURSUS 'START TO POWERWALK'

Wil je powerwalking best eens proberen, maar ben je bang dat het tempo te hoog ligt? Of wil je liever je conditie en kracht in een rustig tempo opbouwen? Sluit dan aan bij de mini-cursus 'Start to Powerwalk'.

Tijdens 3 zaterdagochtenden gaan we in groepsverband de beginselen van het powerwalken leren; een juiste techniek, goede houding, het rustig opbouwen van het tempo en tussendoor spierversterkende oefeningen voor onze armen, benen, buik en rug. Een effectieve training, waarin we zowel onze conditie als kracht gaan trainen. Heerlijk in de buitenlucht in en rond Gaanderen in een kleine groep.

De trainingen vinden plaats op 5, 12 en 19 september van 9.30 tot 10.30 uur. We vertrekken bij mijn praktijk aan de Van Damstraat en meer dan sportieve kleding, flexibele sportschoenen (bv hardloopschoenen) en goede zin heb je niet nodig. Na deze 3 lessen heb je de keuze om door te stromen naar de reguliere groepen op maandagavond, woensdag- en/of vrijdagochtend.

De kosten bedragen €20, inclusief 1 gratis vervolgles powerwalking. Het minimum aantal deelnemers bedraagt 5 personen, maximaal 10.

Wil je er bij zijn, meld je dan nu aan, dan ben je verzekerd van een plek. Een mooi moment om te starten met bewegen in een gezellige groep met hopelijk een heerlijk najaarszonnetje.

Wil je graag meer info, neem dan even contact met me op. Aanmelden kan via de app, mail of het contactformulier op deze website.

Wil je meer weten?

Neem dan contact met mij op. Ik help je graag persoonlijk.