Over mij

Over mij

‘Door Fredie is ontstaan uit mijn passie voor voeding, beweging en coaching’.

Aangenaam!

Mijn naam is Fredie Ebbers-Dieker en sinds juli 2016 in het bezit van het diploma Gewichtsconsulente. In 2017 heb ik mij verder gespecialiseerd in de begeleiding van kinderen en sindsdien in het trotse bezit van het diploma Kind en Voeding. Dat maakt dat ik zowel kinderen als volwassen kan en mag begeleiden binnen mijn praktijk.

Na mijn hbo-opleiding Toerisme ben ik Spaanse taal- en letterkunde gaan studeren om vervolgens zowel in het binnen- als buitenland aan het werk te gaan. Zo’n 25 jaar lang heeft mijn werk in het teken gestaan van het begeleiden van zowel volwassenen als kinderen. Juist het helpen en bijstaan van mensen in een moeizame periode van hun leven, geeft mij veel voldoening en energie.

Als kind heb ik veel en fanatiek aan sport gedaan en letterlijk en figuurlijk aan den lijve ondervonden wat beweging met ons lichaam en onze gezondheid doet. Na mijn sportieve loopbaan ben ik, naast mijn werk, sportlessen gaan geven op sportscholen en binnen verenigingen. Ook nu nog vormt beweging een belangrijk en plezierig onderdeel van mijn leven en werk. Ik ben er heilig van overtuigd dat de combinatie gezonde voeding en de juiste beweging resulteert in het bereiken van een gezond gewicht.

Voeding en gezondheid zijn daarnaast onderwerpen, die mij al jaren fascineren. Welke voeding is nou wel of niet geschikt om af te vallen of aan te komen? Is die vruchtenyoghurt met zoetstoffen wel zo gezond? Waarom krijgen steeds meer mensen overgewicht, obesitas en diabetes? Ik wil graag alles weten!

Dit heeft mij doen besluiten om mijn passie voor voeding, beweging en coaching bij elkaar te brengen en mijn droom te verwezenlijken: mijn eigen praktijk voor gewichtsbeheersing, voedingsadvies en beweging Door Fredie.


Tegenwoordig is er veel te doen over allerlei toevoegingen en E-nummers in voeding, zoals in pakjes, zakjes en kant-en-klare maaltijden. Mijn uitgangspunt is pure en onbewerkte voeding met zo min mogelijk toevoegingen. Het is goed om te weten hoe je de juiste keuzes kunt maken in de supermarkt. Waar moet je wel en niet op letten? En wat zeggen al die claims op de verpakkingen? Ook daarmee help ik je graag een stuk op weg.


BGN - Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland

Ik ben aangesloten bij de brancheorganisatie BGN. Dit betekent dat je voor je consulten een (gedeeltelijke) vergoeding kunt krijgen vanuit jouw aanvullende verzekering. Klik op vergoedingen om te bepalen of jouw verzekering hier bij staat.

Een BGN gewichtsconsulent:

  • is in bezit van een erkend diploma gewichtsconsulent
  • volgt regelmatig bij- en nascholingen om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in het vakgebied
  • verkoopt geen maaltijdvervangers of afslankproducten
  • werkt volgens de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad en de adviezen van het Voedingscentrum.

Wil je meer weten?

Neem dan contact met mij op. Ik help je graag persoonlijk.